Activiteiten

Vanuit haar opdracht is de V.O.B.o.W. in de eerste plaats actief in het oudheidkundig bodemonderzoek in West-Vlaanderen. Dit vertaalt zich in de meeste gevallen tot archeologisch onderzoek van reeds opgegraven contexten en/of vondsten.


Naast dit specifiek onderzoek richt de V.O.B.o.W. ook regelmatig onder deskundige begeleiding excursies in. Deze staan zowel open voor leden als niet-leden van de vzw. Zij zorgen ervoor dat het oudheidkundig bodemondoek in West-Vlaanderen in een bredere context geplaatst kan worden. Deze excursies hebben ook tot doel de deelnemers een inzicht te geven op het archeologisch en cultureel patrimonium van West-Vlaanderen en ver daarbuiten.

Eerst volgende activiteit(en):

 

Zondag 1 oktober 2023: BEZOEK AARDENBURG


 • Bezoek aan het Museum Cultuurforum van Aardenburg in zijn nieuwe behuizing & inrichting (het Archeologisch Museum heropende op 30 mei 2023).
 • Bezoek aan de Sint-Baafskerk.

 • Hoe deelnemen?

   

  Meld uw interesse tot deelname zo snel mogelijk via info@vobow.be. Verdere praktische informatie wordt aan alle deelnemers zo verder per email gecommuniceerd.

   

  Er wordt per eigen vervoer naar Aardenburg gereden. Indien u als deelnemer plaatsen vrij hebt, gelieve dat aan ons te melden. Dan wordt er door ons gekeken hoe er aan carpooling gedaan kan worden voor deelnemers die interesse hebben, maar zelf niet over vervoer beschikken. Indien de vraag groot blijkt, kunnen we ook bekijken of we een busje kunnen inleggen. We doen ons best!

   

  Afspraak om 14u00 aan het nieuwe Cultuurforum Sint-Bavostraat 3  = (links van de Sint-Baafskerk). Gratis parkeren op de Markt is meestal mogelijk.

 • Meer info: zie WAK 118 en https://cultuurforumaardenburg.nl/

 

Verslagen van de excursies en andere activiteiten worden steevast opgesteld en gepubliceerd in de West-Vlaamse Archeokrant (WAK), via de webpagina van de WAK kunnen deze zodra ze gepubliceerd werden online geconsulteerd worden.