Activiteiten

Vanuit haar opdracht is de V.O.B.o.W. in de eerste plaats actief in het oudheidkundig bodemonderzoek in West-Vlaanderen. Dit vertaalt zich in de meeste gevallen tot archeologisch onderzoek van reeds opgegraven contexten en/of vondsten.


Naast dit specifiek onderzoek richt de V.O.B.o.W. ook regelmatig onder deskundige begeleiding excursies in. Deze staan zowel open voor leden als niet-leden van de vzw. Zij zorgen ervoor dat het oudheidkundig bodemondoek in West-Vlaanderen in een bredere context geplaatst kan worden. Deze excursies hebben ook tot doel de deelnemers een inzicht te geven op het archeologisch en cultureel patrimonium van West-Vlaanderen en ver daarbuiten.

Eerst volgende activiteit(en):

 

- 2-daagse-excursie naar regio Troyes, za.14 & zo.15 sept 2019


Voorstel programma (zie ook WAK 102) zat. 14 sept: heenreis en bezoek aan de expo: “Archéaube, des premiers paysans au Prince de Lavau” 5300-450 vóór Chr. zon. 15 sept.: stadswandeling, vakwerkhuizen, kathedraal St. Pierre - et Paul Musée des Beaux Arts terugreis

 

voor meer info of deelname aan deze excursie: info@vobow.be


- Open Monumentendag 2019, 8 september:


Activiteiten door de V.O.B.o.W. afdelingen in Roeselare en Waarmaarde (RAMS)


voor meer info zie de website van Uit in Vlaanderen

 

Verslagen van de excursies en andere activiteiten worden steevast opgesteld en gepubliceerd in de West-Vlaamse Archeokrant (WA), via de webpagina van de WAK kunnen deze zodra ze gepubliceerd werden online geconsulteerd worden.