Activiteiten

Vanuit haar opdracht is de V.O.B.o.W. in de eerste plaats actief in het oudheidkundig bodemonderzoek in West-Vlaanderen. Dit vertaalt zich in de meeste gevallen tot archeologisch onderzoek van reeds opgegraven contexten en/of vondsten.


Naast dit specifiek onderzoek richt de V.O.B.o.W. ook regelmatig onder deskundige begeleiding excursies in. Deze staan zowel open voor leden als niet-leden van de vzw. Zij zorgen ervoor dat het oudheidkundig bodemondoek in West-Vlaanderen in een bredere context geplaatst kan worden. Deze excursies hebben ook tot doel de deelnemers een inzicht te geven op het archeologisch en cultureel patrimonium van West-Vlaanderen en ver daarbuiten.

Eerst volgende activiteit(en):

 

- Donderdag 14 maart 2019 (19-21u): Foodarcheoloog in het RAMS te Waarmaarde (Avelgem), ism Gemeente Avelgem, link met info:Tijdens 'Proeven van de eeuwigheid' word je ondergedompeld in een zintuiglijke beleving waarbij aan de hand van drie hapjes het verhaal van het dagelijkse overleven van onze voorouders wordt gebracht. Een verhaal dat ons "een versnelling doet terugschakelen" en ons voorbereidt op een duurzame toekomst.'Proeven van de eeuwigheid' is proeven van oeroude verhalen die verrassend actueel zijn.Tijdens deze degustatielezing worden drie archeologische gerechtjes geserveerd, waardoor de aanwezigen zintuiglijk in contact komen met hun voorouders. Een vegetarische variant is mogelijk op aanvraag.Aansluitend is er mogelijkheid om een begeleid bezoek te brengen aan het Regionaal Archeologisch Museum a/d Schelde (RAMS).i.s.m. Bibliotheek Avelgem en Spikkerelle. Inschijven via het portaal van de Spikkerelle.

 

- zondag 31 maart 2019: V.O.B.o.W.- excursie naar Tongeren (met de trein of eigen vervoer)

 

- zondag 28 april 2019: Erfgoeddag: deelname van V.O.B.o.W. in de musea in:

Regionaal Archeologisch Museum a/d Schelde te Waarmaarde-Avelgem en

Museum Archeo Hogerop, Stadhuis Roeselare

 

 

voor meer info of deelname aan deze excursie: info@vobow.be

 

Verslagen van de excursies en andere activiteiten worden steevast opgesteld en gepubliceerd in de West-Vlaamse Archeokrant (WA), via de webpagina van de WAK kunnen deze zodra ze gepubliceerd werden online geconsulteerd worden.